Kopers van woningen zien het als normaal dat de kosten van een hypotheek adviseur moeten worden meegerekend worden bij de aankoop van een woning. Die kosten worden als normaal beschouwd.

Er is een steeds groeiende groep kopers die bij gebrek aan marktkennis te laat reageren op een woning of gefrustreerd raken als men met een bod boven de vraagprijs “overclassed” word door andere kopers .

“De tijden van standaard 10% bieden onder de vraagprijs zijn voorbij.” In de huidige markt is het geen uitzondering dat een bod van 30.000 boven de vraagprijs word overboden door wanhopige kopers. Het gevaar is echter dat uw droomwoning straks “een blok aan uw been” is als u wil verkopen in een markt die tot rust is gekomen.

De kopersmarkt is veranderd in een verkopersmarkt. Kopers doen er verstandig aan om de ideale woning die ze zelf hebben gespot daadwerkelijk aan te kopen met een aankoopmakelaar die de lokale markt en koopsommen kent.  En ja, dat kost een klein bedrag maar dat betekent wel dat je koopt wat je echt wilt en je niet steeds nét géén deal kunt maken.