Voor de financiering van de koop van een huis kun je niet om een WFT erkende hypotheekadviseur heen en de bijbehorende kosten. Geldverstrekkers zouden bij de aankoop van een huis tussenkomst van een gecertificeerde makelaar verplicht moeten stellen met een hypotheek rente toeslag als sanctie.

Puur uit eigen belang, welke geldverstrekker zit nu te wachten op een consument die een woning koopt waarbij hij teveel betaald of niet beseft dat er veel kosten extra aan zitten te komen.

In de standaard acte van levering staat altijd: ” De inhoud van de akte is aan de verschenen personen zakelijk opgegeven en toegelicht. Hierbij zijn de verschenen personen gewezen op de gevolgen die uit de akte voortvloeien. De verschenen personen hebben vervolgens verklaard kennis te hebben genomen van de inhoud van de akte en met de inhoud en beperkte voorlezing in te stemmen”

Onderstaand artikel in het blad van Eigen Huis ( november 2014)  geeft aan dat deze stelling NIET van toepassing is op ver uit de meeste kopers.

In de praktijk denken kopers dat overal altijd garantie op zit. Een voorbeeld: Na transport gaat de koelkast uit 1991 kapot en verschijnt er bij het klussen in de aangekochte woning uit 1970 ( die oppervlakkig “bouwtechnisch” gekeurd is voor 149 euro) ineens een kleine lekkage achter een verlaagd plafond dat in het toilet is gemaakt. Kopers bellen dan de verkopende makelaar dat hij de rekening krijgt… Dat is dus niet zo. Dan gaan ze in de koopovereenkomst kijken en googlen wat de strekking is van een ouderdomsclausule…..

Klik hier voor het Artikel van Vereniging Eigen huis